latinica  ћирилица
03/12/2019 |  11:26 ⇒ 13:14 | Аутор: РТРС

Да ли се назире рјешење проблема радника гатачког Водовода?

Радници гатачког Водовода 14 дана су у генералном штрајку. О проблематици у овом предузећу требало би да расправља и гатачка скупштина и да се представнци штрајкачког одбора обрате одборницима.

Још увијек се не може рећи да ће проблеми Водовода бити ускоро ријешена. Радници су и даље у генралном штрајку који је почео 19. новембра.

Иако имају јасне захтјеве, а то је исплата заосталих плата, до сада, ови услови им нису испуњени у потпуности.

Радницима су исплаћене само двије плате. О проблемима гатачког Водовода данас ће се расправљати и на скупштини, јер су представници Синдиката предузећа захтјевали да се обрате одборницима.

Одборници опозиционог СНСД-а захтјевали су да се о Водоводу расправља на почетку сједнице, али већина је то одбила па ће се предстванци штрајкачког одбора обратити тек на крају скупштине.

Радници остају при свом ставу да им се до 19. децембра морају испалтити и преостала дуговања, и ријешити нагомилани проблеми овог предузећа, како би обуставили штрајк.

Гачани имају воду, и током 14 дана штрајка одржава минимум процеса рада. У случају неког квара на мрежи екипе Водовода неће раговати, једино ако се ради о објектима Болнице, вртића или школа.

У свим другим ситуацијама, не би се радило на отклањању квара.

Надлежни у општини Гацко о проблематици Водoвода до сада се нису оглашавали у медијима.

Хоће ли данас бити договора између менаџмента општине и радника Водовода и назире ли се рјешење овог великог проблема за Гацко биће познато након скупштинског засиједања.