latinica  ћирилица
04/12/2019 |  10:33 | Аутор: СРНА

Фоча: Незаборавно вече за дјецу са потешкоћама у развоју

Чланови Удружења за помоћ дјеци и младима са потешкоћама у развоју "Трачак наде" одушевили су фочанску публику добро увјежбаним кореографијама, позитивном енергијом и радошћу на традиционалној приредби поводом Међународног дана лица са инвалидитетом.
Фоча - Удружење "Трачак наде" - хуманитарни концерт "Другарску ми руку пружи" - Фото: СРНА
Фоча - Удружење "Трачак наде" - хуманитарни концерт "Другарску ми руку пружи"Фото: СРНА

На хуманитарном концерту "Другарску ми руку пружи", који је одржан синоћ у Градском позоришту, а за који су се припремали цијеле године, они су плесали, пјевали и рецитовали са великим жаром, а у једној од тачака показали су и да су добро овладали вјештинама каратеа.

Њихова радост била је неизмјерна и зато што су сцену подијелили са другарима из Вртића "Чика Јова Змај", основних школа "Веселин Маслеша", "Свети Сава" и "Устиколина", Основне музичке школе, Средњошколског центра и Средње богословске школе, Медицинског и Богословског факултета и КУД-а "Фоча".

Члан Удружења "Трачак наде" Петар Максимовић каже да је одушевљен реаговањем публике.

- Било је прелијепо, уживали смо. Публика нас је поздравила овацијама, пресрећан сам - рекао је Петар.

Волонтер у Удружењу Душка Станковић, студент Медицинског факултета одсјека Дефектологија, каже да студенти свакодневно вјежбају са "Трачковцима" кореографије и игроказе, те друге активности којима они јачају самопоуздање.

- Постали смо дивни пријатељи, а они су као и сва дјеца, пуни љубави - навела је Станковићева.

Удружење "Трачак наде" постоји од 2010. године, а успјешно ради понајвише захваљујући подршци општине Фоча.

Начелник општине Фоча Радисав Машић, који је присуствовао приредби, истакао је да се свака марка уложена у ово удружење вишеструко исплати и да неће изостати подршка локалне управе његовом даљем раду.

Предсједник Удружења "Трачак наде" Јелена Вилотић каже да настоје да у свом сервис центру пруже што више разноврсних услуга дјеци и омладини са потешкоћама у развоју, али и њиховим родитељима и члановима породица.

- Окупљамо добар тим стручњака који са нашим корисницима раде кроз индивидуалне и групне третмане тако да родитељи осјећају неку сигурност, а и напредак код своје дјеце. Наш центар посјећују дјеца из Фоче, Устиколине, Чајнича, Горажда, Вишеграда, а имамо и малишане који долазе из Љубиња и Билеће - рекла је Вилотићева.

Она је додала да ће ускоро у сервис центру почети да пружају и услугу неуро- фидбека, посебне терапије исцјељивања мозга.

На хуманитарном концерту од продаје улазница и прилога посјетилаца прикупљено је 1.050 КМ за рад Удружења.