latinica  ћирилица
04/12/2019 |  13:36 | Аутор: СРНА

Бањалука: За 11 мјесеци лишена слободе 273 лица због дроге

Шеф Одсјека за дроге у Полицијској управи Бањалука Љубиша Анђић рекао је да су полицајци за 11 мјесеци ове године лишили слободе 273 лица, те поднијели 47 извјештаја о почињеном кривичном дјелу злоупотребе опојних дрога против 64 лица.
Полиција Републике Српске (Фото:princip.news) -
Полиција Републике Српске (Фото:princip.news)

- Одузето је 1,7 килограма кокаина, те око 38 килограма марихуане, затим око четири килограма хашиша, те 130 грама амфетамина, 196 комада екстазија и одређена количина других опојних дрога - рекао је Анђић поводом обиљежавања мјесеца борбе против болести зависности.

Дијељењем информативних летака и разговором са грађанима службеници Полицијске управе Бањалука обиљежили су данас мјесец борбе против болести зависности, како би се подигла свијест грађана о овом проблему.

Портпарол Полицијске управе Бањалука Данијела Мучибабић истакла је значај ових активности како би се што већи број грађана упознао са овим болестима, међу којима је зависност од опојних дрога.

- Циљ нам је да грађане едукујемо које све дроге постоје, као и које се најчешће јављају на нашем подручју - рекла је Срни Мучибабићева.

Она је навела да је кампања организована под мотом "Само је породица прави избор", како би се апеловало да родитељи да обрате пажњу на дјецу и науче да препознају да ли користе дрогу.

- Осим превентивних мјера, у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет, предузели смо и низ акција, као што су "Клуб", "Клуб два" и "Ќлуб три" усмјерених на откривање и процесуирање организованих криминалних група које се баве илегалном препродајом опојних дрога - рекла је Мучибабићева.