latinica  ћирилица
04/12/2019 |  14:56 ⇒ 14:57 | Аутор: СРНА

Мазалица: Нећемо подржати Приједлог закона о регистру запослених

Посланик СНСД-а Срђан Мазалица изјавио је да клуб посланика ове странке у Народној скупштини Републике Српске неће подржати Приједлог закона о регистру запослених и броју буџетских корисника у Српској, чији је предлагач опозиција.
Срђан Мазалица - Фото: РТРС
Срђан МазалицаФото: РТРС

- Мислим да не треба подржати овај приједлог закона. Замјена теза је да је СНСД против тога да се провјеравају дипломе. Ми јесмо за то да се провјеравају дипломе свуда, зна се ко то и како ради, али то не треба рјешавати на овај начин - рекао је Мазалица новинарима у Бањалуци.

Он истиче да провјеру диплома треба да врши просвјетна инспекција, а не ресорна министарства и органи управе.

Мазалица је рекао да је Приједлог закона о регистру запослених и броју буџетских корисника у Српској лош превасходно зато што он мијења један закон чија намјена уопште није била објављивање регистра свих запослених у јавној управи и провјера њихових дипома.

- Мислим да није рјешење да бисмо имали неку провјеру да ли су дипломе издате у складу са законом, да објављујемо информацију о свим запосленим у јавној управи и на којим су радним мјестима - напоменуо је Мазалица.

Рекао је да нема ништа против тога да се посланичким питањима добију ове информације.

- Не можемо људе који раде у државној управи излагати на тај начин јавности зато што они раде одређене послове и на одређеним предметима. Није ми јасно коме одговара и ко тражи да Република Српска објави информације на којим предметима конкретно ради који државни службеник јер то није пракса ни у региону - каже Мазалица.

Посланици ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Јелена Тривић и Драшко Станивуковић и посланик у Клубу СДС-а Небојша Вукановић упутили су у скупштинску процедуру Приједлог закона о регистру запослених и броју буџетских корисника у Српској.