latinica  ћирилица
04/12/2019 |  15:11 ⇒ 16:00 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Подршка образовању студената веома значајна

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је данас у Бањалуци да су млади важан ресурс Српске и да је подршка образовању студената веома значајна.
Недељко Чубриловић са студентима Факултета политичких наука УНИБЛ - Фото: СРНА
Недељко Чубриловић са студентима Факултета политичких наука УНИБЛФото: СРНА

Чубриловић, који се данас обратио студентима Факултета политичких наука Универзитета у Бањалуци у оквиру њихове посјете парламенту Српске, рекао је да је образовање младих неопходно, јер могу дати значајан допринос развоју свих друштвених грана.

- Желимо показати да је Народна скупштина отворена за све људе, нарочито за студенте који похађају факултете који су сродни пословима које ми радимо - рекао је Чубриловић новинарима.

Он је додао да ће посјета парламенту и упознавање са његовим радом студентима Факултета политичких наука добро доћи у даљем образовању и пракси која их тек очекује.

Студент четврте године Факултета политичких наука на одсјеку Социологија Александар Лозо изразио је задовољство што је имао прилику да се упозна са народним посланицима и да присуствује скупштинским засједањима.

- Отвореност парламента као институције и његових представника била је на изузетном нивоу, а могли смо се упознати и са радом скупштинских одбора који нису заступљени превише у јавности - рекао је Лозо.

Он је навео да је у посјету Народној скупштини дошло 80 студената бањалучког Факултета политичких наука, те да је то доказ да влада велико интересовање за начин рада скупштине.