latinica  ћирилица
04/12/2019 |  21:11 ⇒ 22:00 | Аутор: СРНА

Додик: Недељко Митровић остаће упамћен као велики борац за правду и истину

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа породици Недељка Митровића, некадашњег предсједника Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

Додик је нагласио да је са великом тугом и жаљењем примио вијест о смрти Недељка Митровића који ће, како је рекао, остати упамћен као велики борац за истину и правду.

Он је истакао да је Митровић дао велики допринос у тражењу несталих српских цивила и бораца, те да његов одлазак представља велики губитак за породицу и пријатеље, али и за српски народ и Организацију породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила којој се предао у потпуности и за коју је радио до посљедњег тренутка.

- Потресен вијешћу о смрти овог великог и пожртвованог човјека, примите изразе мог најдубљег саучешћа - наводи се у телеграму саучешћа српског члана Предсједништва БиХ.

Недељко Митровић преминуо је данас у 78. години након дуже болести у Београду, гдје се налазио на лијечењу.

Митровић је у два мандата обављао функцију предсједника Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске. Био је и потпредсједник Удружења породица заробљених бораца и несталих цивила Републике Српске основаног 1996. године.