latinica  ћирилица
06/12/2019 |  15:51 ⇒ 16:16 | Аутор: СРНА

Модрича: Сајам "Традиција и ја" окупио 38 излагача

Дводневни Сајам рукотворина под називом "Традиција и ја", у оквиру којег ће 38 излагача из Републике Српске и ФБиХ представити ручне радове и традиционалну храну и пића, отворен је данас у Модричи.
Модрича сајам - Фото: РТВ Слобомир
Модрича сајамФото: РТВ Слобомир

Сајам је отворио начелник Модриче Младен Крекић, који је истакао да "Традиција и ја" прераста у регионалну привредно-туристичку манифестацију.

- Од ове манифестације очекујем да у наредном периоду подстакне развој сеоског туризма у Модричи - рекао је Крекић.

Директор модричке Туристичке организације Александра Тошановић рекла је да је циљ овог сајма, који се 12. пут организује под покровитељством општине Модрича, афирмација старих заната, хране и пића као важних производа туристичке понуде који могу бити представљени у региону и свијету.

- На Сајму, који се одржава у модричком Српском културном центру, учествују излагачи из Модриче, Брода, Теслића, Дервенте, Шамца, Вукосавља и Лакташа из Репбулике Српске, те из федералне општине Градачац - рекла је Тошановићева.

Тошановићева је напоменула да је, осим изложебе рукотворина, за данас предвиђена едукативна радионица "Израда народне ношње", док је затварање Сајма предвиђено за сутра од 20.00 часова уз концерт бањалучке Етно-групе "Траг" у великој сали Српског културног центра.

Ката Ступар из Дервенте учествовала је на свим досадашњим сајмовима "Традиција и ја" у Модричи.

- Излагањем уникатних одјевних и других предмета, ручних радова, накита и домаћих гастро производа чувамо своју традицију, културу и обичаје - поручила је ова седамдесетогодишња пензионерка.