X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
09/12/2019 |  12:17 ⇒ 21:33 | Извор: РТРС

Петер Хандке ексклузивно за РТРС: Волим Бањалуку, волим Српску (ФОТО)

Волим Бањалуку, волим Републику Српску, поручио је у интервјуу ексклузивно за РТРС добитник овогодишње Нобелове награде, Петер Хандке.

 

>>> Интервју, који је са Хандкеом у Стокхолму снимио наш репортер Данијел Ковачевић, емитујемо у емисији Актуелно коју можете гледати на нашем програму, порталу и Фејсбук страници >>>

Он је у интервјуу снимљеном у Стокхолму, дан уочи додјеле Нобелове награде, рекао да би волио да на прољеће дође у Републику Српску.

Одговарајући на питање да ли је награда закаснила двије деценије, како тврде његове колеге и познаници, Хандке за РТРС каже да је награда дошла у право вријеме. Наводи да није очекивао овакву кампању против њега и његових ставова. Имао је идеју како да покуша да помири ставове.

- Волио бих да се сретнем једну мајку са једне и једну са друге стране. Једну мајку из Кравице, гдје је био почетак свих масакра и једну мајку из околине Сребренице. То је била моја идеја, али мислим да је била помало наивна. Мислим да у овом тренутку ту идеју не могу реализовати - истакао је Хандке.

Повезане вијести:

Посљедње припреме за додјелу Нобелове награде; Хандке није очекивао нападе