latinica  ћирилица
14/12/2019 |  19:50 ⇒ 21:43 | Аутор: РТРС

Медицински факултет у Фочи - јединствен у региону, све истакнутији у свијету

Медицински факултет у Фочи, јединственим у региону - Центром за биомедицинска истраживања, све је истакнутији у свијету. Главни параметар квалитетног рада је признато и конкурентно знање, које њихови студенти доказују у земљи и иностранству. Поносни су и на 116 нових дипломаца.

Међу 116 дипломаца у прошлој години су и 52 доктора медицине. Међу њима, најбоље оцјене остварила је Зворничанка Миланка Тривковић, с просјеком оцјена 9,76. Труд се исплатио, на посао није чекала.

- Тренутно сам запослена у Дому здравља Зворник у Служби породичне медицине као доктор медицине. За сада сам ту и задовољна сам, а за даље ћемо видјети - каже Тривковићева.

Дипломе је добило и 20 доктора стоматологије, 18 професора специјалне едукације и рехабилитације, 21 дипломирани медицинар здравствене његе и пет магистра и мастера. На факултету истичу да је један од приоритета модернизације наставе. Од сљедеће године најављују испуњење једног од најбитнијих задатака.

- Од 2020.године почиње извођење наставе на енглеском језику. Имаћемо 40 до 50 студената из иностранства и то ће бити веома значајно за интернационализацију нашег универзитета, факултета и локалне заједнице - наводи Дејан Бокоњић, декан овог факултета.

Увођење новина у настави и научно-истраживачком раду захтијева и проширење радног простора. Најављују надоградњу зграде и прилагођавање енергетској ефикасности. Све су препознатљивији и у међународним научним круговима. Из Универзитета истичу да је овај факултет једини који у првом уписном року заврши упис.

Од 1993. године Медицински факултет у Фочи уписало је више од 4.000 студената, а на четири студијска програма дипломе је стекло више од 1.100.