latinica  ћирилица
16/12/2019 |  11:25 ⇒ 15:09 | Аутор: РТРС

Бијељина: Отворен Сајам домаћих производа (ФОТО)

Сајам домаћих производа "Наше је боље", на којем учествује више од 90 излагача из цијеле Републике Српске, отворила је данас у Етно-селу "Станишићи" у Бијељини предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Сајму, је поред предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, присуствовала и министарка трговине и туризма Сузана Гашић.

Фото: РТРС

Цвијановићева је поручила да је намјера оваквих манифестација јачање свијести грађана да је домаћи производ најбољи.

- Морамо да нађемо начин да своје производе испромовишемо, али и да ширимо свијест колико је важно за наш привредни амбијент, а и за наше здравље да користимо оно што је произведено код нас уз све потребне контроле и стандарде -нагласила је Цвијановићева.

Фото: РТРС

Она је истакла да је овај сајам успјешан јер представља начин да се успостави бољи пословни амбијент, добра сарадња међу привредницима и сви заједно да промовишу економски патриотизам.

- Број излагача, којих је више од 90, показује да постоји интерес. Веома је важно да се од сајма до сајма јавља све већи број људи који желе да представе своје производе - напоменула је предсједница.

Фото: РТРС

Министарка трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић истакла је да је намјера била да се скупи што већи број привредника.

- У томе смо успјели. Можемо да видимо велики број излагача из разних области наше привреде, а сви смо ту да бисмо подржали рад привредника и развој наше привреде. Ресорно министарство увијек је било и биће ту за привреднике како бисмо заједничким снагама расли и развијали привреду, да отварамо радна мјеста и стварамо што бољи амбијент за живот у Републици Српској - рекла је Гашићева.

Фото: РТРС

Организатор Сајма је Министарство трговине и туризма Републике Српске који и спроводи икампању "Наше је боље", у циљу промоције домаћих производа и јачања привредних активности у Српској.

Фото: РТРС

У протеклом периоду су широм Републике Српске одржане конференције посвећене брендирању домаћих производа, реализоване активности на промоцији домаћих брендова и објављено осам бројева билтена "Најбоље из Српске" у којима су представљена најуспјешнија предузећа у Републици Српској.

У протеклом периоду су широм Републике Српске одржане конференције посвећене брендирању домаћих производа, и реализоване активности на промоцији домаћих брендова.

Фото: РТРС

Повезане вијести:

Цвијановићевој захвалнице Савеза општина и градова и КК Феникс