latinica  ћирилица
16/12/2019 |  15:39 ⇒ 15:54 | Аутор: СРНА

Добри односи са Санкт Петербургом резултирали обимном сарадњом

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да су добри односи Српске и Бањалуке са Санкт Петербургом резултирали успјешном сарадњом у медицини, култури и другим областима од које корист имају грађани.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

Чубриловић је истакао да је током посјете Санкт Петербургу разговарао са предсједником руског Савјета Федерације Валентином Матвијенко, предсједником Законодавне скупштине Санкт Петербурга Вјачеславом Макаровом и делегатима који се баве међупарламентарном сарадњом како би видјели ефекте досадашњих састанака.

- Није довољно само да се састају два предсједника парламента. Много је важније да су љекари из Санкт Петербурга са бањалучким љекарима овдје обавили неколико сложених операција или што у области културе постоји директна сарадња установа. Држава ствара оквир за сарадњу чији ефекти треба да буду корисни за грађане - рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Према његовим ријечима, на обиљежавању 25 година рада Парламента Санкт Петербурга указана му је велика част јер се обратио у име петнаестак иностраних делегација.

- Домаћин је тражио да се обратим у име свих иностраних делегација. Поштујући досадашње односе Санкт Петербурга са Републиком Српском и Бањалуком, они су нам указали ту част - нагласио је Чубриловић.