latinica  ћирилица
16/12/2019 |  17:33 | Аутор: СРНА

Ђокић: Обезбиједити што боље услове у сектору рударства

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић честитао је Дан рудара - Свету мученицу Варвару свим привредним друштвима из области рударства, истичући да је Министарство спремно да својим активностима обезбиједи што боље услове за рад и помогне да резултати у овом сектору буду још бољи.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

Ђокић је нагласио да је сектор рударства један од најзначајнијих носилаца привредне активности у Републици Српској, а тежак, али частан посао рудара остаће понос Српске и њених грађана.

- Због тога ово Министарство улаже велике напоре да би инвестиције у рударству биле повећане, самим тим и безбједносни и еколошки стандарди, као и број радника и њихове зараде - навео је Ђокић у честитки.

Он је увјерен да ће Министарство омогућити квалитетније уређење области управљања природним ресурсима и стимулисање додатних улагања привредних субјеката у овој, за Републику Српску, стратешкој области.

- Успјешно смо започели реализацију неких од највећих инвестиционих пројеката у Српској, направили смо видљиве помаке и то би требало да охрабри запослене у рударском сектору и најави им свјетлију и сигурнију будућност. Са жељом да вас кроз ваш рад прати срећа, још једном вам честитам предстојећи празник и желим пуно здравља и среће, уз традиционални рударски поздрав - СРЕЋНО! - навео је Ђокић у честитки.

Дан рудара, Света Варвара, слави се 17. децембра.