latinica  ћирилица
16/12/2019 |  19:21 ⇒ 17/12/2019 | 09:58 | Аутор: РТРС

Цвијановићева отворила Сајам домаћих производа "Наше је боље" (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић у Бијељини је отворила Сајам домаћих производа "Наше је боље". Производе је представило 90 излагача.

Сајам, у оквиру кампање "Наше је боље", Министарство трговине и туризма Републике Српске организовало је ради јачања домаће привреде.

- Покушавамо да сви заједно подижемо свијест о важности, дакле заштите домаће производње, али и свијест наших грађана о томе да је важно да купујемо наше производе. Наравно, можемо да се похвалимо нашом понудом - изјавила је Цвијановићева.

Сајам домаћих производа у Бијељини, Фото: РТРС

Највише излагача било је из области пољопривреде, прехрамбене, текстилне и индустрије обуће. Представила су се металска и грађевинска предузећа.

- Жеља нам је била да скупимо што већи број привредника, а мислим да смо успјели у том циљу и својој намјери. Данас овдје можемо да видимо лијеп број преко 90 излагача из разних области наше привреде - изјавила је министарка трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић.

Сајам домаћих производа у Бијељини, Фото: РТРС

Продаја домаћих производа води развоју предузећа и отварању радних мјеста.

- Мљекара Пађени постоји од 1990. године када је производила скромних 130 литара млијека дневно. Данас је то подигнуто на већи ниво и данас прерађујемо око 100.000 литара свјежег млијека и имамо преко 1.000 коопераната - изјавио је Василије Богдановић из мљекаре Пађени из Билеће.

За привреднике, ова кампања је и шанса да развију посао.

- Радује нас активна политика предсједника Владе Републике Српске, ресорног Министарства, видимо да се боримо за то да наше буде заиста боље и да има право мјесто код нас, а и у свијету - изјавио је Миленко Стевановић из Стеко центра из Бијељине.  

Подршка ресорног Министарства и Владе привредницима најављена је и убудуће.