latinica  ћирилица
23/12/2019 |  22:53 ⇒ 24/12/2019 | 08:36 | Аутор: РТРС

Лукач: Незапамћен циркус, Станивуковић НАТО промотер (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је вечерас да је посебна сједница НСРС од самог почетка ишла по сценарију опозиције за изазивање инцидената.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

- Ово је незапамћен циркус чији је циљ да се спријечи српски члан Предсједништав БиХ Милорад Додик да прича о Програму реформи и да се омаловажи Народна скупштина. Борци знају тежину Скупштине, а појединци који мјесецима малтретирају НСРС довели су до овога данас - рекао је Лукач.

Он је навео да је Драшко Станивуковић читаво вријеме ходао, урлао и направио од ПДП-а навијачку групу.

- Такво понашање не приличи Скупштини. Станивуковић је био НАТО промотер унијевши заставе НАТО и ту је дошло до вербалног инцидента. Вечерас током реплике, унио ми се у лице, одгурнуо сам га од себе и онемогућио га да ме угрози - рекао је Лукач.

Он је изразио жаљење што се то десило у Скупштини и извинио се посланицима и јавности.

- Од почетка, сједница је вођена како не треба, јер је руководство Парламента поједине морало удаљити са сједнице - рекао је Лукач.

Шеф Клуба посланика ПДП-а Перица Бундало рекао је да је вечерашњи инцидент најружнији догађај у историји НСРС. Он је навео да је ПДП на ад хок сједници Колегијума затражио смјену Лукача.

- ПДП је након свега одлучио да неће учествовати у засједању - рекао је Бундало.

Повезане вијести:

Станивуковић насртао на званичнике - насрнуо и на министра Лукача