latinica  ћирилица
04/01/2020 |  19:27 ⇒ 21:11 | Аутор: sputniknews.com

Подгорица: Митрополит Амфилохије предводио 10.000 вјерника (ФОТО/ВИДЕО)

Литију у Подгорици, којој је присуствовало више од 10.000 грађана, предводио је митрополит Амфилохије са свештенством.
Подгорица (фото:Sputnik/Небојша Поповић) -
Подгорица (фото:Sputnik/Небојша Поповић)

Митрополит Амфилохије пренио је вјерном народу благослов патријарха Иринеја и Светога синода СПЦ. Он је замолио за посебан аплауз за дјецу, и поручио да је отимање светих храмова од Бога живога и од светаца Божијих најгори гријех.

Након тога, отац Отац Гојко Перовић прочитао је саопштење Светог Синода СПЦ у којем се наглашава да би Закон о слободи вјероисповијести било правилније назвати законом против Православне цркве у Црној Гори.

Такође, свој благослов из Епархије дизелдорфске донио је владика Григорије, за коју је митрополит рекао да има вјерника колико и Црна Гора становника.

- Сада је највећа похвала ма коме у свијету да је поријеклом из Црне Горе јер сте ви најживља црква живога Бога у данашњој Европи - рекао је епископ Григорије.

- Сваки вјерник у Њемачкој диви се вашој борби за слободу. Према томе није могуће да ми будемо поражени јер ко је са Христом зна да Христос побјеђује - поручио је владика Григорије.

Литији је претходио молебан у Саборном храму Христовог васкресења.

Вечерас се ишло од саборног храма до дворјанске цркве Светог Димитрија на Крушевцу и назад до храма, гдје је у крипти одржано предавање и представљање најновије књиге владике Григорија.