latinica  ћирилица
05/01/2020 |  13:43 ⇒ 19:59 | Аутор: РТРС

Проведите Божић уз РТРС: Цјелодневни отворени програм од 06.00 часова

И ове године прославите најрадоснији хришћански празник уз Радио-телевизију Републике Српске.

У отвореном програму, који почиње од 06.00 часова, потрудићемо се да празничну атмосферу и радост Божића подијелимо са гледаоцима у ком год дијелу Српске, па и шире, они били.

Божић је дан када ми имамо посебну жељу, а то је да унесемо додатну радост и топлину у домове наших гледалаца. Зато се сваке године екипа Редакције забавног програма потруди да овај дан за њих не буде само посао, него ширење радости и љубави кроз ТВ програм.

У Божићном јутру, ваши домаћини од 06.00 до 09.00 часова биће Сања Поповић и Данијел Дакић, као и наше репортерске екипе из цијеле Републике Српске. Сазнаћумо како се прави чесница по рецептури наших прабака, али и како настаје најукуснији библијски хљеб с медом те сољу из Мртвог мора. Уживаћемо у шаренилу обичаја, упознати вриједне домаћине, славићемо породицу као најважнију структуру друштва, али се и добро забавити уз тамбураше.

Славље се наставља и од 12.30 часова, када почиње седмочасовни отворени програм Радост Божића. Верица Калаба и Срђан Радановић провјерени су водитељски тандем када је оваква врста програма у питању. Кроз путовање Српском, али и регионом, завирићемо у сваки кутак, те чути и видјети више о православним обичајима, вјери, традицији.

Угостићемо здравичара, гуслара, везиље, плетиље... али и уз пратњу оркестра Перице Јаћимовића чути Лепу Лукић, Мериму Његомир, Наду Обрић, Данку Стојиљковић, Чеду Марковића, Ђорђа Чавића, те Јасну Ђокић који ће одабраним пјесмама нашег музичког уредника Александра Јошића атмосферу довести до топлине око срца, баш како и доликује најрадоснијем празнику. За традиционалну игру и пјесму задужена су културно-умјетничка друштва.

Након централног Дневника у емисији Искре Божића, која почиње од 20.10 часова, из празнично окићеног студија поздравиће вас наши Сандра Ђукановић и Гвозден Шарац. Да весеље буде што боље, наступиће великани народне музике - Ана Бекута, Снежана Ђуришић, те Маринко Роквић.

Удружење жена Превија из Рибника ће нам припремити божићну трпезу, а вече неће проћи без здравице за коју је задужен здравичар - Херцеговац у Крајини, Раде Бањанин. Наравно, све је проткано дивним животним причама.

Дакле - ред пјесме, ред игре, ред обичаја и вјерујемо да ће све генерације искрено уживати у топлим домовима и одличном празничном програму.

Наша препорука јесте да овог дана будете бржи и од оних најбржих, јер смо ми и наши пријатељи припремили много поклона.

Радујмо се заједно кроз цјелодневни отворени програм Радио-телевизије Републике Српске.