latinica  ћирилица
09/01/2020 |  09:23 ⇒ 09:24 | Аутор: ТАНЈУГ

Милановић одбио да дође на свечаност поводом хрватског предсједавања ЕУ

Изабрани хрватски предсједник Зоран Милановић одбио је да дође на свечаност којом се обиљежава почетак хрватског предсједавања Савјету Европске уније.

Свечаност ће бити отворена вечерас концертом у Хрватском народном казалишту, а да Милановић неће доћи потврђено је из његовог кабинета, преноси загребачка Н1 телевизија.

Он је на ту свечаност позван као бивши премијер, али у његовом тиму сматрају да нема потребе да се на истом мјесту појављују он као изабрани предсједник и актуелна предсједница.

Вечерас ће се на Пантовчаку одржати и свечана вечера коју организује актуелна предсједница Колинда Грабар Китаровић на коју као изабрани предсједник Милановић није позван, с обзиром на то да није ни у складу са дипломатском праксом да се двоје предсједника у овој ситуацији налазе заједно на таквом догађају.

На свечаној вечери уз предсједницу, премијера, министре и предсједника Хрватског сабора, биће и бројни други узваници као и предсједница ЕК Урсула фон дер Лајен, комесари и остали чланови Европске комисије и високи званичници ЕУ.