latinica  ћирилица
09/01/2020 |  21:26 ⇒ 10/01/2020 | 09:12 | Аутор: Агенције

Одбрана Православља у Црној Гори: Увијек су побјеђивали они који су са Христом (ФОТО/ВИДЕО)

Православни вjерници у Црној Гори молитвеним шетњама и вечерас су протестовали против контроверзног Закона о слободи вjероисповести.
Одбрана православља у Црној Гори (фото:Sputnik / Nebojša Popović) -
Одбрана православља у Црној Гори (фото:Sputnik / Nebojša Popović)

Више хиљада грађана учествовало је у молитвеној шетњи са иконама и црквеним барјацима од Саборног Храма до манастира Светог Симеона Мироточивог.

На Немањином граду свештеници Митрополије одржали су молитву, након чега се вјерном народу обратио отац Предраг Шћепановић.

- Ево нас на Немањином граду, гдје је рођен родоначелник светородне лозе Немањића - казао је отац Шћепановић, и додао да нашу државу нису правили ни пирати ни освајачи, већ светитељи.

- Као млад свештеник много сам пута доносио винову лозу светог Симеона и она је многим паровима који нису имали дјецу доносила своја чеда - казао је он.

Одбрана православља у Црној Гори (Фото:Sputnik / Nebojša Popović)

Поручио је испред Митрополије да је јако поносан на све који тихо кротко и гандијевски показују љубав према Богу.

- Увијек су побјеђивали они који су са Христом. Вечерас свијетле ваша свијетла лица. Нека је благословен овај град Подгорица, који је много пута страдао у историји, а који се увијек као феникс дизао из пепела - навео је Шћепановић.

 

Отац Шћепановић је такође обавиjестио присутне да је Епископски савјет дао благослов да се окупљања одржавају четвртком и недељом, као и да ће на Богојављење младићи и дјевојке пливати за Часни крст.

- Боже и свети Симеоне Мироточиви, на чијем се мјесту рођења сада налазимо, спаси и помилуј све нас - заблагодарио је на крају отац Шћепановић.

Отац Шћепановић је најавио да ће у недјељу у 18 часова бити служен молебан, након чега ће литија кренути ка цркви Светог Ђорђа под Горицом.

Литије су одржане и у Плужинама, Херцег Новом и Бару.