latinica  ћирилица
11/01/2020 |  08:28 ⇒ 13:35 | Аутор: РТС

Ђоковић: Не знам како сам добио посљедњи поен

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић био је пресрећан послије победе над Данилом Медведевом у полуфиналу АТП купа. Ђоковић је послије велике драме у три сета савладао Медведева и Србија ће имати шансу да се бори за трофеј.

Новак се реванширао Русу за неке претходне поразе резултатом 6:1, 5:7, 6:4.

- Нестваран меч, јуче сам био на терену скоро три сата, данас слично вријеме провео играјући. Било је много размјена, више него јуче, Медведев је показао да је један од најбољих на свијету. Тешко га је проћи, висок је и има изузетан сервис. Зато је ту гдје јесте. Захвалан сам због искуства и због свих Срба који су дошли овдје да нас подрже - рекао је Ђоковић.

Освајач 16 гренд слем титула је одиграо фантастичан први сет, али је у наставку меча Данил био тај који је контролисао ритам.

- Да, имао сам тактику да "миксујем", али само је један сат функционисало. Он је пронашао своју стратегију, па сам ја морао да се прилагодим. Нашао је ритам, како је вријеме одмицало, услови на терену су постајали спорији. Лоптице су биле тешке и чупаве, било је компликовано пронаћи углове и мјеста где он не може да их дохвати. Зато је међу најбољима.

За крај, захвалио се публици и признао да још није свјестан како је успио да тријумфује.

- Не знам како сам освојио посљедњи поен, ни како сам спасао те посљедње двије брејк лопте. Погађао сам када је било потребно. Важно је да сам успио - закључио је Ђоковић.

Повезане вијести:

Ђоковић послије драме одвео Србију у финале! (ВИДЕО)