latinica  ћирилица
11/01/2020 |  19:54 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Преминула једна од најљепших глумица бивше Југославије, Неда Арнерић

Једна од најљепших глумица бивше Југославије Неда Арнерић ​преминула је синоћ у 67. години живота.

Вијест о смрти глумице која је иза себе оставила више од 100 улога растужила је многе који су уживали у њеним ликовима на филмском платну и позоришним даскама. Телеграме саучешћа породици упутили су и званични Републике Српске.

Мала Неда отишла је у неки други свијет.... вијест о смрти глумачке диве потресла је регион.

Њену плаху нарав, сјету у очима, женственост и љепоту описују сви који су је познавали упућујући посљедње поздраве.

- Најдоминантније осећање које ме прожима када је се сјетим ње - нека сјета која је пробијала из ње сваког тренутка, из њеног погледа, покрета, из њених ријечи. Нека јој је лака земља и вјечни мир у њеној души - рекао је Радош Бајић за Блиц.

Јелена Тинска била је Недина другарица са класе, а од славне глумице опростила се ријечима: Неда је била једна њежна и племенита жена, а ником никад зло није направила. Успомене на њу су ми наша дружења и одласци на кестен пире на паузама између предавања. Отишло је једно дивно биће које није умјело да плива само у овом мору зла. Много ми је жао".

Делфина, библиотекарка, Вишња само су неке од Нединих филмских улога по којима је памтимо, а ту су још ликови из позоришних представа, ТВ серија којима је својом духовитошћу и шармом дала печат.

Српска култура смрћу Неде Арнерић изгубила је свог драгоцјеног представника, навео је у телеграму саучешћа министар културе и информисања у Влади Србије Владан Вукосављевић опростивши се ријечима: Њена танана емотивност била јој је понекад препрека у суочавању са грубостима свакодневице али је и с том особеношћу стајала раме уз раме са највећим звијездама нашег глумишта. Нашу незаборавну Вишњу сретаћемо и даље на Ташмајданима својих снова.