latinica  ћирилица
13/01/2020 |  08:20 ⇒ 12:39 | Аутор: Агенције

Ухапшени уредници црногорских портала

Подгоричка полиција ухапсила је главне и одговорне уреднике црногорских портала "Борба" и "ИН4С" Дражена Живковића и Гојка Раичевића због сумње да су извршили кривична дјела изазивање панике и нереда, саопштила је црногорска Управа полиције.
Гојко Раичевић и Дражен Живковић (фото:in4s.net) -
Гојко Раичевић и Дражен Живковић (фото:in4s.net)

Они се терете да су у недјељу, 12. јануара, изазвали панику у јавности објављивањем лажних вијести у вези са догађајем у Вила Горица у Подгорици, без претходне провјере информације.

Како се наводе, они ће уз кривичну пријаву бити приведени државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Подгорици.

У Вили "Горица" у Подгорици, коју за пријем високих гостију и делегација из иностранства користе црногорски предсједник Мило Ђукановић и влада те државе, у недјељу поподне запалила се разводна кутија, а квар је брзо саниран.

Борба и ИН4С пренијели су јуче да се у Вили "Горица" догодила експлозија и да су на лице мјеста упућене ватрогасне екипе и полиција.

Како се наводи на сајту ИН4С, остаје нејасно због чега је одређено задржавање Раичевићу и Живковићу, када није наступила никава паника, као и чињеница да је објављено саопштење Управе полиције, која је демантовала да је ријеч о ескплозији, већ је наведено да се ради о електро квару.

- Ово је по свему судећи очигледна координација неформалних центара моћи, полиције и тужилаштва у намјери да се Гојко Раичевић и Дражен Живковић, и портали ИН4С и Борба елиминишу са медијске сцене - наводи се на порталу ИН4С.