latinica  ћирилица
15/01/2020 |  15:56 ⇒ 15:56 | Аутор: СРНА

Нешић: Божовић испуњава све услове за министра

Посланик ДНС-а у Представничком дому парламента БиХ Ненад Нешић рекао је да Млађен Божовић испуњава све услове да буде министар за људска права и избјеглице у Савјету министара, те да је новост то што СДА тражи да се то именовање скине са дневног реда сутрашње сједнице овог дома.
Ненад Нешић (фото: facebook.com/nenadnesic.dns) -
Ненад Нешић (фото: facebook.com/nenadnesic.dns)

- Ако сте пажљивије слушали претходне изјаве СДА, они су рекли да је за њих прихватљив свако ко прође безбједносне и провјере Централне изборне комисије /ЦИК/ - подсјетио је Нешић.

Он је рекао да се данас на сједници Колегијума Представничког дома парламента БиХ није расправљало о скидању са дневног реда тачке која се односи на именовање министра за људска права и избјеглице у Савјету министара.

- Ова тачка је обавезујућа и једини ко може да повуче тачку с дневног реда је предлагач, у овом случају предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија - појаснио је Нешић.

Он је подсјетио да је Божовић прошао провјере Агенције за истраге и заштиту БиХ и ЦИК-а.

- Ми смо добили акт гдје он испуњава услове да буде члан Савјета министара - рекао је Нешић.

Он је рекао да ће Тегелтија данас одржати консултације и донијети коначну одлуку да ли тачка која се односи на именовање министра за људска права и избјеглице остаје на дневном реду.

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Звиздић рекао је данас да је предсједник Кулуба СДА Адил Османовић тражио да са дневног реда сутрашње сједнице овог дома буде скинута тачка која се односи на именовање Божовића за министра за људска права и избјеглице.

Звиздић је, након данашњег Колегијума Представничког дома парламента БиХ у проширеном саставу, рекао да СДА очекује да разматрање те тачке буде пролонгирано за наредну сједницу.

Повезане вијести:

Звиздић: СДА тражи скидање тачке о именовању Божовића за министра