latinica  ћирилица
18/01/2020 |  13:51 ⇒ 19:03 | Аутор: СРНА

Ћулум предложен за новог директора СИПА

Министар безбједности у Савјету министара Фахрудин Радончић предложио је Дарка Ћулума за новог директора Агенције за истраге и заштиту БиХ умјесто Перице Станића.
Дарко Ћулум - Фото: СРНА
Дарко ЋулумФото: СРНА

Радончић је објаснио да је у понедјељак ставио ван снаге приједлог бившег министра безбједности Драгана Мектића да за директора СИПА буде изабран Перица Станић.

- Након обављених консултација са парламентарном већином донио сам одлуку да официјелно предложим Дарка Ћулума и он је сада у процедури за новог директора СИПА - изјавио је Радончић за портал Кликс.

Овај портал наводи да би се потврда Ћулума за директора СИПА могла наћи већ на наредној сједници Савјета министара, а прије тога ће бити обављене консултације са предсједавајућим Савјета министара Зораном Тегелтијом.

Радончић је рекао да ће то бити познато тек наредне седмице, послије радног састанка и припрема за сједницу, која је заказана за 23. јануар.

- Тада ћемо знати дневни ред, односно да ли ће потврда Ћулума бити на тој или некој од наредних сједница - додао је Радончић.

Перица Станић, након што је предао дужност у СИПА, вратио се у Министарство унутрашњих послова Републике Српске, гдје протеклих мјесец дана обавља функцију савјетника директора Полиције Републике Српске Дарка Ћулума.

Повезане вијести:

Додик: Савјет министара да именује Ћулума