latinica  ћирилица
20/01/2020 |  13:34 ⇒ 15:50 | Аутор: Б92

Ђоковић савладао Штруфа (ФОТО/ВИДЕО)

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић побиједио је, у првом колу Аустралијан опена, њемачког тенисера Јана Ленарда Штруфа са 3:1 (7:6, 6:2, 2:6, 6:2) у сетовима.
Аустралиан опен - Фото: B92
Аустралиан опенФото: B92

Ток меча погледајте ОВДЈЕ.

Ђоковић је одлично почео овај сусрет, без икаквих проблема је освојио први гем у ком је Штруф уз помоћ рама рекета два пута слао лоптицу у трибине.

Штруф је моментално одговорио са два везана гема на свом сервису, да би Новак у петом гему направио брејк, да би га убрзо потврдио и дошао на корак од освајања првог сета.

Имао је Новак вођство од 5:2 и предност, али је Штруф прво везао три поена, а онда и још два гема и стигао до 5:5. Сет је отишао у трај-брејк, који је Ђоковић себи приписао послије доста драме.

У другом сету су ствари врло слично функционисале. У прва три гема није било изненађења, а онда је Новак Ђоковић успио да направи брејк и да стекне лијепу предност које се овога пута није тако лако одрекао.

Све је личило на први сет. Штруф храбар, Ђоковић одличан и стиже предност од 5:2 у корист српског тенисера. Разлика овога пута је била та што је Новак био опрезнији и сталоженији па самим тим није дозволио никакво изненађење.

У трећем сету је Ђоковић ипак нешто слабије играо, а и деловао је некако превише опуштено. Штруф је с друге стране био "наоштрен" и одмах узео Новаку брејк. Он се потом вратио у игру, брзим гемом на свом сервису, па још једним брејком, да би Штруф имао спреман одговор, још један добар сервис, па брејк и ново вођство од два гема са 4:2.

Још два брза гема освојио је Јан-Ленард Штруф и освојио трећи сет врло убједљиво и наговестио да нас чека сјајан наставак сусрета.

Четврти сет је почео брејком Новака Ђоковића. Он је успио врло лако да освоји тај први, а потом и да потврди гем на свом сервису уз свега један освојен поен Јан-Ленарда Штруфа.

Штруф се вратио у наредном гему, смањио на 2:1 и то је био последњи гем на овом сусрету који је Јан-Ленард Штруф успио да освоји.

Ђоковић је тако, убедљиво, али уз мало осцилација, успео да се пласира у наредну рунду такмичења.

Ово је уједно била и 900. победа за Новака Ђоковића у каријери.