latinica  ћирилица
20/01/2020 |  19:42 ⇒ 21/01/2020 | 12:19 | Аутор: РТРС

Ухапшен начелник Клинике, више лица саслушано

Универзитетско клинички центар Републике Српске потреса афера. Начелник Клинике за анестезију и интензивно лијечење Дарко Голић, ухапшен је због сумње да је починио обљубу над немоћним пацијентом. Случај који полиција још истражује, руководству је пријавило особље болнице.

Голић је осумњичен за обљубу над немоћним лицем. Наводно, обљубио је 36-годишњег пацијента, а према ријечима генералног директора највеће здравствене установе у Српској, Владе Ђајића, полицији је случај пријавило руководство УКЦ-а, а њима дежурно особље.

- Одмах смо позвали надлежне органе МУП-а да предузму све одговарајуће мјере јер нам је циљ да заштитимо све и једног пацијента у нашој установи - истиче Ђајић.

А у Полицијској управи испитивање свједока и прикупљање доказа и даље трају. Саслушавају се сви запослени на УКЦ-у Републике Српске који су радили протекла 24 часа.

- У координацији са Окружним јавним тужилаштвом Бањалука предузима се низ оперативних и истражних радњи у циљу расвјетљавања свих околности кривичног дјела. У оквиру ових активности у просторијама Полицијске управе Бањалука више лица је саслушано - навела је Данијела Мучибабић, портпаролка Полицијске управе Бањалука.

Према незваничним информацијама које је објавила АТВ, уз осумњиченог Голића, под лупом полиције је и двоје љекара, те главна сестра Клинике за анестезиологију и интензивно лијечење. Они су осумњичени за непријављивање кривичног дјела или починиоца.

Повезане вијести:

УКЦ: Ухапшен начелник, љекари и главна сестра на информативном разговору (АУДИО)

Ухапшен начелник Клинике због сумње да је починио обљубу над пацијентом

УКЦ: Против ухапшеног радника биће предузете мјере

Хапшење због обљубе немоћног лица