latinica  ћирилица
23/01/2020 |  11:13 ⇒ 18:07 | Аутор: СРНА

Радојичић уручио награде најбољим основцима (ФОТО)

Поводом школске славе - Светог Саве, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић уручио је данас награде најбољим ученицима из 29 основних школа у овом граду.

На свечаности у Банском двору, најбољи бањалучки основци добили су новчану награду од по 150 КМ и поклон књигу Староставне горажданске књиге, аутора Биљане Самарџић.

Радојичић је рекао да Град одржава ту традицију да додјелом награда скрене пажњу на најбоље младе људе.

- Није мала ствар међу 16.300 основаца у Бањалуци бити најбољи. Данас су награде добили најбољи ученици из свих 29 основних школа по један ђак, а сутра ће бити награђени ученици средњих школа - додао је Радојичић.

Он је подсјетио да су недавно у Бањалуци уручене спортске стипендије Града за ову годину на основу најбољих спортских резултата и додао да средњошколци још имају право и на стипендије.

- Град већ годинама издваја знатна средства и имамо више од хиљаду стипендиста средњошколаца, по успјеху или по социјалном статусу. То су неке од мјера које Град предузива да бисмо подржали ову дјецу и скренули пажњу јавности на њих - рекао је Радојичић.

Један од награђених ђака је Милана Рајилић, ученик Основне школе Иван Горан Ковачић, која је истакла да јој ова награда много значи и представља подстрек за даље образовање и напредовање.

- Захваљујем што сваке године не само мислите, већ и награђујете све нас који идемо путем обасјаним знањем - рекла је Рајилићева, која тренира рукомет у Женском рукометном клубу Борац.

Награђени ученик Николај Роћеновић који похађа Основну школу Јован Дучић и Музичку школу Владо Милошевић захвалио је за награду, те истакао да је она много важна свим ученицима и да је подстицај за даље учење.

Светосавске награде сутра ће бити уручене и најбољим ученицима бањалучких средњих школа.