latinica  ћирилица
23/01/2020 |  16:37 ⇒ 18:08 | Аутор: СРНА

Светосавска награда просвјетним радницима из Билеће

Просвјетни радници из Билеће Драго Вучић и Сања Грубачић добитници су Светосавске награде коју ове године први пут додјељује Министарство просвјете и културе Републике Српске за учитеље и наставнике из основних школа у Српској.
Сања Грубачић - Фото: СРНА
Сања ГрубачићФото: СРНА

Вучић и Грубачићева су једини просвјетни радници из херцеговачке регије који су добили ово значајно признање, а номиновани су на основу досадашњих резултата.

Вучић, који је професор ликовне културе у обје билећке основне школе, рекао је да је ова награда велика част и одговорност да настави правим путем - путем Светог Саве.

- Обавеза је радити са младима и усмјеравати их на прави пут. Свети Сава је био светитељ и просвјетитељ и дужност свих нас је да наше младе генерације водимо тим путем. Посебна је част што су два наставника из Билеће добила ово признање, јер и наш храм и општина Светог Саву обиљежавају као крсну славу - рекао је Вучић новинарима.

Он је са ученицима учествовао и био награђиван у бројним ликовним конкурсима Министарства просвјете и културе Републике Српске, Педагошког завода, као и Црвеног крста.

Вучић је захвалио за подршку руководству и колективу Основних школа "Петар други Петровић Његош" и "Свети Сава" у којима је запослен, као и Министарству просвјете и културе Републике Српске, које је расписало конкурс и пажњу посветило васпитно-образовном раду.

Грубачићева, која је професорка разредне наставе, изразила је задовољство за додијељено признање, истичући да се на овај начин враћа углед просвјетним радницима и мотивишу се за даљи рад.

- Ово признање је потврда сваком просветном раднику да се уложени рад и труд препознаје, вреднује и награђује - рекла је Грубачићева.

Министарство просвјете и културе Републике Српске је, на основу пристиглих пријава на јавни позив за избор кандидата за додјелу Светосавске награде, изабрала 24 наставника разредне и предметне наставе којима се додјељује Светосавска награда за постигнуте изузетне резултате у области васпитања и образовања ученика и допринос квалитетнијем васпитању и образовању у Републици Српској у школској 2018/2019. години.

Светосавску награду, која се састоји од Светосавске повеље и новчане награде, награђеним наставницима додијелиће министар просвјете и културе на свечаности која ће бити одржана у уторак, 28. јануара, у Дјечијем позоришту Републике Српске у Бањалуци.