latinica  ћирилица
25/01/2020 |  11:21 ⇒ 12:38 | Аутор: РТРС

Брчко: Донација школама од Тркачко-рекреативног клуба Мајевица

Тркачко - рекреативни клуб Мајевица, донирао је Одјељењу за рад с дјецом с потешкоћама у развоју а, које функционише у брчанским основним школама, штампаче и дидатичка средства.

У Трећој основној школи дистрикта Брчко, у два одјељења за рад с дјецом с потешкоћама у развоју је по седам ученика. С њима се ради по посебном плану и програму.

У хуманитарној акцији за донацију, овом одјељењу учествовали су и наставници.

- Поклањамо један штампач, мутлифункционални, у боји, који им је потребан за бољи рад, као и дидактички материјал, који је сачињен од дрвета, пошто овдје бораве дјеца са разним потешкоћама, а то им је јако неопходно за њихово даље усавршвање и рад,- појаснио је Дамир Разић, наставник у овој школи.

Средстава за донацију сакупљена су за вријеме новогодишњих празника.

- Сав тај износ преусмјерили смо за набавку материјала, односно опреме која је неопхонда за свкаодневни рад дејце са посебним потребама, брчанског основно школског одјељења - каже Жељко Новаковић, секретар Тркачко - рекреативног клуба "Мајевица", Брчко.

- Дјеца се радују, били то ученици са посебним потребама, били то ученици редовних одјељења. То је велико за њих нешто, било ко да им поклони. Према томе, овај поклон свакако ће добро доћи - истакао је Којо Симић, директор Јавне установе, Трећа основна школа дистиркта Брчко.

У акцији је учествовало 150 чланова и оних који подржавају Удружење.