latinica  ћирилица
26/01/2020 |  14:42 | Аутор: СРНА

Бањалука: Бетонирани шипови за вијадукт на "Паралели" (ФОТО)

Изградња нове повезнице између бањалучких насеља Лауш и Паприковац, пројекат вриједан 2,7 милиона КМ, одвија се добрим темпом, почело је проширење саобраћајнице и бетонирани су шипови који ће на том дијелу "носити" вијадукт, саопштено је из Градске управе.
Радови на новој повезници између бањалучких насеља Лауш и Паприковац - Фото: СРНА
Радови на новој повезници између бањалучких насеља Лауш и ПаприковацФото: СРНА

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић рекао је да се због конфигурације терена гради вијадукт дуг 80 метара, који се завршава на некадашњем "Воћњаку", одакле се спаја са будућом саобраћајницом према Лаушу.

Сандић је навео и да је настављено проширење Улице Вида Симурџића, која ће бити спој нове саобраћајнице на Лаушу због чега је неопходно проширити од Санске улице све до "Воћњака".

Фото: СРНА

Он је рекао да су већ изграђени потпорни зидови у близини православне цркве на Лаушу да би се улица проширила и изградиле обостране пјешачке стазе, канализација и водовод.

Услови за изградњу ове изузетно важне саобраћајнице створени су након што се Град Бањалука, послије вишегодишњег судског спора, уписао у земљишне књиге као власник некадашњег "Воћњака", а средства за изградњу обезбиједила је Влада Републике Српске.

Према пројекту, предвиђена је изградња саобраћајнице дужине 800 метара, са 80 метара дугим вијадуктом, која ће направити спој насеља Паприковац и Лауш, од цркве преко "Воћњака" па до Улице Јована Рашковића, гдје ће бити изграђена нова раскрсница са Зеленгорском улицом.