latinica  ћирилица
29/01/2020 |  10:36 ⇒ 12:14 | Аутор: РТРС

Србија ће субвенционисати привреднике у Српској (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас у Мркоњић Граду да је на састанку са званичницима Српске, српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, предсједавајућим Савјета министара Зораном Тегелтијом и општинским руководством, договорена додатна, конкретна подршка привреди Републике Српске.
Прес конференција за медије у Мркоњић Граду - Фото: РТРС
Прес конференција за медије у Мркоњић ГрадуФото: РТРС

- Договорили смо се да, посредством Владе Републике Српске, посебно субвенционишемо привреднике у Српској, јер желимо да подстакненмо опстанак нашег народа на огњиштима и развој Републике Српске - истакао је Вучић.

Вучић је подсјетио да ће Србија издвојити 300.000 КМ за Гимназију и Машинску школу у Мркоњић Граду, те 200.000 за Дом здравља.

Предсједница Српске Жељка Цвијановић истакла је да је на састанку са Вучићем разговарано о практичним рјешењима за проблеме са којима се грађани ове општине суочавају.

Цвијановићева је истакла да се Република Српска ослања на Србију, која располаже свим развојним механизмима и има вољу и жељу да помогне Српској.

Српски члан Предсједништва БиХ захвалио је Вучићу за подршку Српској, истичући да је Србија подржала бројне пројекте.

- Наставићемо даље, идемо у Дрвар гдје отварамо погон фабрике Јумко - навео је Додик и додао да је и данашња посјета континуитет добрих односа Српске и Србије.

Начелница Мркоњић Града Дивна Аничић рекла је да је предсједник Србије обећао помоћ Дому здравља и школама у овој општини.

Она је навела да је Вучићу додијељена Повеља општине.