latinica  ћирилица
29/01/2020 |  15:20 ⇒ 20:13 | Аутор: СРНА

Парох Круљ: Светиње нису мјеста за политичке обрачуне

Мостарски парох Радивоје Круљ изјавио је да светиње нису мјеста за политичке обрачуне и да потписује сваку ријеч коју је изговорила игуманија Петропавловог манастира у Требињу Павла о понашању посланика СДС-а Небојше Вукановића у Духовном центру у Мркоњићима.
Мостарски парох Радивоје Круљ - Фото: РТРС
Мостарски парох Радивоје КруљФото: РТРС

- Све што је рекла игуманија Павла потписујем и слажем се. Када улазимо у светиње морамо знати како се понашати, то је елементарна хришћанска етика - рекао је Срни Круљ који је архијерејски замјеник епископа захумско-херцеговачког и приморског.

И у Епархији захумско-херцеговачкој и приморској су навели да су сагласни са ставом игуманије Петропавловог манастира у Требињу која је била на мјесту догађаја.

Игуманија Павла поручила је јуче Вукановићу у Мркоњићима да прије него што постави неко питање треба да зна да се налази на светом мјесту и да се тако према њему и односи.

- У овом духовном центру у Мркоњићима гдје је рођен Свети Василије Острошки морате да водите рачуна о томе каква питања постављате. Питања која су из домена политике или неких других ствари постављајте на неком другом мјесту. Ово је велика светиња и тако се према њој треба и односити - рекла је игуманија Павла.

Игуманија је рекла да за сва питања има мјеста, али се зна гдје се она постављају.

- Ово мјесто није за то и таква питања се овдје не постављају - нагласила је игуманија Петропавловог манастира.

Посланик СДС-а Небојша Вукановић јуче је својим питањима непримјереним светом мјесту на којем се налазио покушао да испровоцира премијера Републике Српске Радована Вишковића приликом посјете Мркоњићима, родном мјесту Светог Василија Острошког и локацији гдје се гради православни духовни центар.