latinica  ћирилица
29/01/2020 |  18:57 ⇒ 19:53 | Аутор: РТРС

У Дрвару озваничен рад текстилног предузећа: Посао за 100 радника

Предсједник Србије Александар Вучић и премијер Српске Радован Вишковић отворили су у Дрвару, погон фабрике "Јумко" из Врања, за чију је градњу Влада Србије издвојила 500 хиљада евра. Вучић је у Дрвару присуствовао и отварању пословнице Комерцијалне банке и обећао помоћ дрварском Дому здравља.

Отварање 100 радних мјеста у Дрвару, Вучић је најавио у септембру прошле године. Оно што је обећано, данас је и урађено.

У новоизграђеном "Јумковом" погону запослено је 80 Дрварчанки. У наредном периоду биће их примљено још 20.

- Много ми зово значи, још једно примање у породици много значи. Више ћу приуштити дјеци, имам троје дјеце - прича Горана Трикић, радница.

- Имам дијете са потешкоћама у развоју и мени ово много значи. Ишла сам три године у Хрватску као сезонски радник - наставља радница Гордана Матовиновић.

Ово је први пут у послијератном периоду да се у Дрвару отвара 100 радних мјеста, истичу у општинском руководству.

- У пет мјесеци су се толике значајне ствари десиле. Сада видимо производни погон Јумка, до прије четири мјесеца тамо су биле рушевине - каже Душица Рунић, начелница општине Дрвар.

- Након 40 година, поново се у Дрвару отвара један погон у државној својини, што је свакако била посљедња нада за нас Дрварчане - наводи Горан Броћета, српски делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Србија је до сада обезбиједила 925 хиљада евра за инфраструктурне пројекте у Дрвару.

- Оно што смо рекли, то смо и урадили. У свакој општини у Реублици Српској радимо неки важан пројекат, то се никад није дешавало. Радимо или школу, или дом здравља, или вртић, негдје фабрику, негдје путеве - рекао је Вучић.

Влада Српске неће заборавити Србе у Ливањском кантону, поручује премијер Радован Вишковић.

- Ова помоћ која долази гарант је опстанка ових људи на њиховим вјековним огњиштима. Ми ћемо помагати заједно гдје год има Срба - закључио је премијер Српске Радован Вишковић.

Зоран Тегелтија, предсједавајући Савјета министара БиХ, нагалсио је да је добро за грађане ових средина да се овом пројекту подршке Владе Српске придружила и Влада Србије.

Вучић и Вишковић присуствовали су и званичном отварању пословнице Комерцијалне банке, обишли су Спомен-комплекс "25. мај" и дрварски Дом здравља.

- Ми смо добили обећање од господина Вучића и од Владе Српске да ћемо добити финансијску помоћ и помоћ у виду реконструкције постојећих објеката у Дому здравља Дрвар - истакла је Јасна Тица, директорка Дома здравља Дрвар.

Након Дрвара, подршка и Фочи, гдје ће Српска и Србија ускоро озваничити припрему изградње хидроцентрале Бук Бијела.

Повезане вијести:

Вучић посјетио Мркоњић Град и Дрвар: Србија увијек уз свој народ

Посјета Александра Вучића Дрвару
Фото: РТРС

Посјета Александра Вучића Дрвару
Фото: РТРС

Посјета Александра Вучића Дрвару
Фото: РТРС

Вучић у Дрвару - Отварање Комерцијалне банке
Фото: РТРС

Посјета Александра Вучића Дрвару
Фото: РТРС

Посјета Александра Вучића Дрвару
Фото: РТРС

Посјета Александра Вучића Дрвару
Фото: РТРС

Посјета Александра Вучића Дрвару
Фото: РТРС