latinica  ћирилица
09/02/2020 |  14:28 ⇒ 19:22 | Аутор: РТРС

Позната имена ухапшених у акцији "Кавез"

Четрнаест лица ухапшено је до сада у полицијској акцији "Кавез", која је проведена на подручју Бањалуке, Зворника, Бијељине и Добојa. У овој акцији одузета одређена количина марихуане, хероина и метадона, оружје, те око 7.000 КМ, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.
Привођење ухапшених - Фото: РТРС
Привођење ухапшенихФото: РТРС

Ухапшена су лица чији су иницијали С.Ч, Д.Н, Л.Г, Б.М, Б.М, Г.М, Р.С, В.Ђ, В.М, М.Б, М.З, М.С, М.М. и М.М.

Како РТРС незванично сазнаје ухапшени су Саво Чолић, Наранчић Драган, Лора Глушица, Бранимир Марсенић, Мудринић Бојан, Мирковић Горан, Станковић Радован, Винко Ђурић, Малић Владимир, Бујак Марија, Зурнић Милорад, Самарџић Миленко, Малић Младинко и Миљевић Марко.

Како сазнајемо девет лица тренутно је лишених слободе у просторијама УО ТК, једно лице у ПУ Зворник, једно лице у ПУ Бијељина, те два у ПУ Бањалука.

- Акција је започета у августу прошле године, започлела је Управа за организовани и тешки криминалитет предузимањем посебних мјера и радњи - истакла је за РТРС Даница Гњатовић, потпарол Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

До сада су извршени претреси на 11 локација на подручју Бањалуке, Зворника, Бијељине и Добоја. Одузета је одређена количина марихуане, хероина и метадона, оружја и наоружања, више дигиталних вага за прецизно мјерење, већи број дробилица за мрвљење марихуане, око 7.000 КМ, мобилни телефони и слично.

Оперативна акција кодног назива "Кавез" почела је јутрос. До сада је документовано 14 кривичних дјела неовлаштене производње и промета опојних дрога и једно кривично дјело омогућавање уживања опојних дрога, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Акцијом "Кавез" руководи Управа за организирани и тешки криминалитет, а спроводи се у сарадњи са полицијским управама Бањалука, Зворник, Бијељина и Добој, те припадницима Специјалне антитеориристичке јединице и Јединице жандармерије

Акција се спроводи под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Повезане вијести:

Заплијењене разне врсте наркотика у акцији "Кавез" (ФОТО/ВИДЕО)

У акцији "Кавез" ухапшено 12 лица, заплијењено оружје (ФОТО/ВИДЕО)

Полиција спроводи акцију "Кавез", претреси у четири града (ФОТО)