latinica  ћирилица
10/02/2020 |  13:51 ⇒ 13:54 | Аутор: СРНА

Скоко: Нема повратка у посланичку групу СП

Шеф Независног посланичког клуба Социјалистичке партије Максим Скоко изјавио је данас да Петар Ђокић док се налази на челу СП-а и Министарства енергетике и рударства Републике Српске не може очекивати повратак чланова тог клуба у Посланичку групу СП-а у парламенту Српске.
Максим Скоко - Фото: РТРС
Максим СкокоФото: РТРС

- Посланици Независног посланичког клуба потврдили су данас да чврсто остају привржени овом ставу - рекао је Скоко Срни.

Скоко није желио да коментарише информацију да народни посланик Ристо Марић од данас више није члан Независног посланичког клуба СП-а и да своје политичко дјеловање наставља у оквиру СП-а и те посланичке групе у Народној скупштини Републике Српске.

- Ту информацију моћи ћу да коментаришем тек након контакта са Марићем - закључио је Скоко.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Ристо Марић потврдио је раније Срни да од данас више није члан Независног посланичког клуба Социјалистичке партије и да своје политичко дјеловање наставља у оквиру СП и Посланичке групе СП у Народној скупштини Републике Српске.

Пет посланика СП-а који су до сада дјеловали у посланичком клубу СП-а формирало је раније Независни клуб СП-а. У саставу овог клуба су Максим Скоко, Горан Селак, Андреа Дорић и Саво Вулић, а до данас и Ристо Марић.

Предсједник СП-а Петар Ђокић је, осим Селака и Скоке, из СП-а искључио и предсједника странке за регију Крајина Миленка Савановића, а ту одлуку потврдио је и Главни одбор СП-а. Такође, Ђокић је распустио и бањалучки одбор СП-а.

Основни суд Бањалука ставио је ван снаге ове одлуке Ђокића и Главног одбора СП-а.