latinica  ћирилица
11/02/2020 |  14:04 ⇒ 14:38 | Аутор: СРНА

Власеница: Средствима Владе Србије и општине обновљене школске учионице

У Власеници је данас свечано обиљежен завршетак пројекта санације и опремања учионица у Основној школи "Вук Караџић" за који је Влада Србије обезбиједила 100.000, а општинске власти 20.000 КМ.
Власеница - Фото: СРНА
ВласеницаФото: СРНА

Директорка ове установе Данка Кезуновић рекла је новинарима да је обављена санација свих подова у школским учионицама и да су опремљене просторије за ученике првих разреда, који су до сада наставу похађали у Предшколској установи "Први кораци".

Она је објаснила да је школа изграђена почетком шездесетих година прошлог вијека, те да од тада до данас подови нису обнављани.

- Начин градње је тада био другачји него данас, па смо, у међувремену имали великих проблема с подовима и влагом у већини учионица, посебно у приземљу - рекла је Кезуновићева.

Начелник Власенице Мирослав Краљевић рекао је новинарима да овај пројекат представља наставак активности које су општинске власти покренуле у Власеници прије четири године, када је у питању образовање.

- Кренули смо у јачање образовних капацитета од најнижег до највишег нивоа, од вртића, па преко основног и средњег образовања, до факултета. Општина Власеница, уз помоћ Владе Републике Српске и Владе Србије је уложила значајна средства да се створе што бољи услови за ђаке, наставнике и све који раде у школама - рекао је Краљевић.

Он је додао да ће у наредном периоду бити неопходно да се учионице обнове и новим намјештајем, те да се с тим у вези већ обратио надлежним институцијама Републике Српске.

Радове у школи обавила је бијељинска фирма "Бук-промет".

Наставу у школи у Власеници ове године похађа 690 ученика, од којих је 67 првачића.