latinica  ћирилица
13/02/2020 |  17:47 ⇒ 14/02/2020 | 09:08 | Аутор: РТРС

Бањалука: Почела градња приступног пута у Улици деспота Стефана Лазаревића (ФОТО)

У Улици деспота Стефана Лазаревића, данас је почела изградња приступне саобраћајнице за више стамбених зграда, у настојању да се ријеши вишегодишњи проблем са недостајућом комуналном инфраструктуром. Због банкрота инвеститора, који је саградио ово насеље, које административно припада Лазареву, мјештани нису имали ни приступни пут ни канализацију.

Прошле године, средствима из градског буџета изграђена им је канализација, а данас је и званично почела изградња приступног пута, паркинга и јавне расвјете, вриједна око 245.000 КМ.

Градоначелник Игор Радојичић, који је данас обишао градилиште, указао је да су станари ових зграда, не својом кривицом, били у великим проблемима – без канализације, приступног пута па чак и потребних дозвола.

Желимо да овде, без обзирана све потешкоће, ријешимо проблеме станара ових зграда и побољшамо услове живота у овом насељу – закључио је Радојичић. 

Он је указао да је Градска управа, у претходне двије године, изградила највећи дио потребне канализације за ово насеље, те да се, опремање комуналном инфраструктуром наставља изградњом приступног пута. Поред пута, биће изграђена и 42 паркинг мјеста, припадајућа оборинска канализација, као и јавна расвјета.

Ковиљко Катић, један од станара, захвалио је градској администрацији на помоћи у рјешавању проблема овог насеља.

Због пропасти инвеститора, који није обезбиједио потребну инфраструктуру, услови за живот били су јако тешки, јер нисмо имали прикључену воду и струју а, умјесто канализације, користили смо септичке јаме које смо морали често да чистимо – рекао је Катић.