latinica  ћирилица
13/02/2020 |  19:33 ⇒ 22:15 | Аутор: СРНА

Вучић Гренелу пренио забринутост због одлука Уставног суда БиХ

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је вечерас у Минхену специјалном изасланику америчког предсједника Ричарду Гренелу пренио да је помало забринут за ситуацију у БиХ послије одлуке Уставног суда БиХ да пољопривредно земљиште у Републици Српској падне под ингеренцију БиХ.
Вучић и Гренел - Фото: РТРС
Вучић и ГренелФото: РТРС

Вучић је Гренелу пренио и да се нада да ће "сви заједно имати довољно снаге и памети да се сачува мир и стабилност".

Он је српским новинарима у Минхену, након сусрета са Гренелом, рекао да је већ телефоном разговарао са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, који му је пренио свој став.

- Видео сам да га је то погодило. Договорили смо се да у суботу, 15. фебруара, детаљније разговарамо о томе - додао је Вучић.

Вучић је поручио да ће Србија увијек бити уз свој народ.

- Надам се да ћемо сви заједно имати довољно снаге, и ми и Бошњаци и сви остали, да ћемо разумијети да је мир приоритетни интерес свих нас - рекао је Вучић.

Он је рекао да Србија чини све да дешавања у БиХ и Црној Гори не успоре њен економски напредак.

Уставни суд БиХ донио је одлуку према којој је Уставу БиХ супротан члан 53 Закона о пољопривредном земљишту Српске којим је прописано да пољопривредно земљиште које је јавно добро, односно државно власништво, по сили закона постаје власништво и посјед Српске.

Народна скупштина Републике Српске лани је усвојила Закон о пољопривредном земљишту, којим је дефинисано да је државно пољопривредно земљиште својина Српске.