latinica  ћирилица
14/02/2020 |  13:34 ⇒ 19:30 | Аутор: РТРС

Уставни суд прешао црвену линију

У Бањалуци је одржана проширена сједница Извршног комитета Савеза независних социјалдемократа.

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је након сједнице да је дата подршка одржавању сједнице Народне скупштине гдје ће бити разматрана Информација у вези са антидејтонским дјеловањем Уставног суда БиХ.

Поручио је је да је важно очувати јединство и да је пређена црвена линија дјеловања.

- Уставни суд БиХ је лакрдија правног система, а спекулативно и манипулативно дјеловање људи који су учествовали у доношењу ове одлуке се издигло изнад права. Они су том одлуком поништили своје раније одлуке. Ово је кривично дјеловање судија Уставног суда које је диктирано из свјетских центара моћи - истакао је Додик.

Навео је да су подржали став да се на сједници обрате предсједници политичких партија који су били на консултацијама код предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, као и да се обрате шефови клубова како би усвојили закључке које ће покушати усагласити уочи сједнице.

Поновио је да тамо гдје могу да зауставе доношење одлука да ће их зауставити.

- А, тамо гдје можемо да одлучујемо да гласамо против. То се данас видјело и у Дому народа. Тако ће бити и у Представничком дому - рекао је Додик.

Подсјетио је да су у Дому народа четири посланика СНСД-а гласали против, а један посланик СДС-а је био уздржан.

- Ово значи да смо посложили нове приоритете - поручио је Додик.

Навео је да је на састанку разматрана и сутиација у Електроприовреди и инвестиацијама које траже препакивање прихода које она остварује.

- Ове године неће бити поскупљења струје. Електропривреда се припрема да смањи број запослених за један број људи кроз стимулације. Нико неће бити истјеран и неће отићи нико ко то не жели -  истакао је Додик.

Поновио је да је јасно да је цијена струје најјефтинија у региону и 10 одсто је мања него у Србији.