latinica  ћирилица
14/02/2020 |  15:48 ⇒ 25/02/2020 | 12:05 | Аутор: СРНА

Брнабић: Помоћ кинеском народу у медицинским и техничким средствима

Влада Србије је, као израз солидарности и саосјећања са кинеским народом због вируса корона, донијела одлуку о упућивању помоћи Кини у виду медицинских и техничких средстава вриједности 15 милиона динара /око 127.000 евра/, рекла је српска премијерка Ана Брнабић.
Ана Брнабић -
Ана Брнабић

Брнабићева је у разговору са амбасадором Кине у Београду Чен Бо изразила саучешће породицама премунилих од посљедица вируса корона, саопштено је из Владе Србије.

Она је уједно изразила дивљење начином на који се кинеско руководство и народ боре против епидемије вируса корона и додала да је увјерена да ће се Кина успјешно изборити са тешком ситуацијом у којој се нашла.

Чен је рекла да је одлука о упућивању помоћи најбољи доказ челичног пријатељства двије државе и додала да веома цијени потез Србије, уз оцјену да је солидарност у тешким ситуацијама најважнија.

Она је пренијела Брнабићевој честитке кинеског премијера Ли Кећијанга поводом Дана државности Србије, а Брнабићева је захвалила, потврђујући стратешко опредјељење Србије да настави унапређивати односе са Кином.