latinica  ћирилица
19/02/2020 |  12:26 ⇒ 17:40 | Аутор: СРНА

Бркић: Биће предузете мјере против ухапшених инспектора

Начелник Полицијске управе Бањалука Милош Бркић рекао је да ће против два инспектора, ухапшена у акцији "Сирано" због сумње да су извршила кривична дјела примање мита и злоупотреба службеног положаја или овлаштења, бити предузете мјере у складу са процедурама, односно Законом о полицији и унутрашњим пословима Републике Српске.
Милош Бркић са сарадницима - Фото: СРНА
Милош Бркић са сарадницимаФото: СРНА

- Вјероватно ће бити привремено удаљени из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске до окончања кривичног, односно дисциплинског поступка - рекао је Бркић одговарајући на питање новинара да ли ће против два ухапшена криминалистичка инспектора Полицијске управе Бањалука бити покренут дисциплински поступак.

Он је подсјетио да су ухапшени полицијски службеници предати у надлежност Републичког јавног тужилаштва.

Бркић је нагласио да је акцију "Сирано" спровела Управа за организовани и тешки криминалитет под надзором Републичког јавног тужилаштва и у сарадњи са Полицијском управом Бањалука и Управом за обезбјеђење личности и објеката.

Полицијски инспектори ухапшени су јуче, а из МУП-а Српске раније је саопштено да је ријеч о лицима из Бањалуке чији су иницијали Н.Г. и Ј.Ф, која су осумњичена да су извршили кривична дјела примање мита и злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

Из МУП-а Српске су навели да је приликом хапшења код лица пронађено 20.000 КМ, а претресом локација и возила које користе пронађена је и одређена количина новца.

Према незваничним информацијама, инспектори су управо били примили 20.000 КМ мита, а очекивали су да им накнадно буде исплаћено још 10.000 КМ.

Повезане вијести:

Ухапшени инспектори предати Tужилаштву (ФОТО/ВИДЕО)