latinica  ћирилица
19/02/2020 |  13:52 ⇒ 14:10 | Аутор: РТРС

Селак: Размишљамо о оснивању нове странке

Посланик Независног клуба посланика СП-а у Народној скупштини Републике Српске Горан Селак рекао је Срни да разматрају могућност да оснују политичку партију јер то траже чланови СП-а у регијама и одборима широм Српске.
Горан Селак -
Горан Селак

- Имамо већ дуже вријеме ту иницијативу из базе и највјероватније ће бити прихваћена - рекао је Селак, који је донедавни предсједник Градског одбора СП-а Бањалука.

Селак је додао да народни посланици представљају чланство СП-а и да не одустају од смјене предсједника СП-а Петра Ђокића и утврђивања његове одговорности.

- То тражимо као социјалисти, као народни посланици и грађани Бањалуке и Републике Српске. Будући да је Ђокић, упркос свим пруженим приликама, одлучио да сједне на образ и не понуди оставку на мјесто министра и предсједника партије, разматрамо могућност да оснујемо политички субјект пошто то од нас траже чланови у регијама и одборима широм Српске - нагласио је Селак.

Он је нагласио да је једно сигурно, а то је да ће остати социјалисти.

- Једно је сигурно, ми смо социјалисти и остајемо социјалисти. Ђокић је преломио и одлучио да од СП-а направи руину коју ће повући са собом на дно - рекао је Селак.

Он је додао да Ђокић, нажалост, има законску могућност да то уради, али да не може уништити социјалисте у Бањалуци и Српској.

- Веома је извјесно да ћемо на изборе изаћи са новим политичким субјектом, а дефинитивно је да настављамо са идејом враћања изворним политикама СП-а са акцентом на одговорности у обављању јавних функција - истакао је Селак.

Он каже да ће бити настављена сарадња са партнерима из владајуће коалиције у Српској, те наводи да ће имати много више простора за рад и дјеловање без оптерећења и терета, "који представља Ђокић са својим аферама".