latinica  ћирилица
19/02/2020 |  19:09 ⇒ 19:17 | Аутор: СРНА

Стевандић: Безрезервна подршка Уставном суду - подршка вазалном положају БиХ

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић сматра да безрезервна подршка коју Уставни суд БиХ и његове судије добијају од земаља ПИК-а, поготово оних из ЕУ, значи подршку вазалном положају БиХ усмјерену против њеног субјективитета и суверенитета, јер нема суверене земље са страним судијама, већ само протектората.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Они који се томе радују из бошњачког политичког естаблишмента, радују се да буду протекторат и могли би од Срба научити шта значи сувереност и постојање властитих институција - рекао је Стевандић за Срну.

Према његовим ријечима, с једне стране се чује прича бошњачког естаблишмента о функционалној и сувереној БиХ, док с друге стране подилазе онима који ту држе стране судије и подржавају их.

- То је мањак државотворне свијести и оно што БиХ увијек враћа назад и води у сукобе и дискриминацију једног народа. То јој неће дозволити да има неку извјесну будућност - закључио је Стевандић.

У изјави Савјета за спровођење мира у БиХ, коју није подржала Руска Федерација, наведено је да Управни одбор ПИК-а још једном изражава безрезервну подршку раду Уставног суда БиХ и свих његових судија.

У саопштењу ПИК-а наводи се да су одлуке овог суда коначне и обавезујуће, те да су надлежни органи обавезни да их спроводе.