latinica  ћирилица
21/02/2020 |  12:11 ⇒ 25/02/2020 | 11:50 | Аутор: СРНА

Дачић: Србин може бити евакуисан са брода, Црногорац позитиван на вирус

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић је рекао да се међу члановима посаде, којима је дозвољено искрцавање са брода "Дајмонд принцес", који је био у карантину због вируса корона, налази је један држављанин Србије, који није заражен.
Ивица Дачић (Фото: rs-lat.sputniknews.com) -
Ивица Дачић (Фото: rs-lat.sputniknews.com)

У саопштењу Дачића се наводи да црногорски држављанин, такође члан посаде, неће моћи да буде превезен италијанским специјалним летом са овог брода, јер су резултати теста позитивни.

Држављанин Србије, за којег је јуче тестирањем утвђено да није заражен корона вирусом, биће данас у 14.00 часова евакуисан специјалним летом који је обезбиједила Влада Италије.

Дачић је навео у саопштењу да је, након искрцавања свих путника са овог брода, компанија "Принцес крузес" данас одобрила искрцавање и дијелу посаде са брода.

У саопштењу се напомиње да сви који буду евакуисани овим специјалним летом, по доласку у Италију морају остати у карантину наредних 14 дана, без обзира на раније негативне резултате тестирања на вирус корона.

Дачић је навео да Амбасада Србије у Токију, у сарадњи са компанијом "Принцес крузес" разматра све могућности како би се и остали држављани Србије – чланови посаде, чији резултати тестирања буду негативни, што прије измјестили са брода.

Повезане вијести:

Искрцавају се посљедњи путници са крузера "Дајмонд принцес" (ВИДЕО)