latinica  ћирилица
21/02/2020 |  13:38 ⇒ 15:22 | Аутор: СРНА

Сребреница: Један мост изграђен, а један обновљен

На подручју Сребренице у оквиру санирања штете од поплава које су причињене 2014. и 2015. године преко рјечице Крижевице изграђен је нови мост у Дугом Пољу, док је један реконструисан у насељу Плави Мост.
Сребреница - Фото: СРНА
СребреницаФото: СРНА

Начелник ове општине Младен Грујичић рекао је Срни да су средства од 45.000 КМ за овај пројекат заједнички обезбиједили општина и предузеће "Воде Српске", у оквиру реализације Програма санације штете од поплава.

Грујичић је појаснио да је ријеч о бетонским мостовима чије ће пробно кориштење почети за седам дана.

Према Грујичићевим ријечима, у оквиру Програма санације штете од поплава биће санирана оштећена подзида уз Крижевицу поред регионалног пута Братунац-Сребреница у Дугом Пољу.

- У току је избор извођача радова за санацију те подзиде, али и још неколико оштећених потпорних зидова и бетонских подзида уз путеве и ријечна корита на подручју ове локалне заједнице, чију ћемо санацију финансирати из општинског буџета - истакао је Грујичић.

Он је најавио да су обезбијеђена средства и да ће у овој години бити обављена санација свих оштећених подзида и потпорних зидова на подручју ове општине.