latinica  ћирилица
21/02/2020 |  17:29 ⇒ 17:35 | Аутор: СРНА

Стимулативне мјере допринијеће растерећењу привреде

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић и представници Уније удружења послодаваца Српске закључили су на данашњем састанку у Бањалуци да треба наставити системску подршку привреди путем стимулативне подстицајне политике и креирања законских рјешења.
Привреда - Фото: РТРС
ПривредаФото: РТРС

На састанку је истакнуто да би то знатно допринијело растерећењу привреде и смањењу фискалних и парафискалних намета, као и промоцији инвестиционих потенцијала Републике Српске.

Петричевић је нагласио да је ово један у низу састанака са привредницима и пословном заједницом, те да ће те активности бити настављене с циљем стварања бољег пословног амбијента, саопштено је из ресорног министарства.

Тема састанка министра са представницима Уније удружења послодаваца Српске, које је предводио предсједник Уније Саша Тривић, било је тренутно стање у привреди и изазови и потешкоће са којима се суочавају послодавци, као и приједлози мјера за њихово отклањање.

Саговорници су изнијели своја мишљења, сугестије и приједлоге за мјере унапређења пословања у оквиру надлежности Министарства привреде и предузетништва Републике Српске.