latinica  ћирилица
21/02/2020 |  19:23 ⇒ 20:16 | Аутор: N1

Изетбеговић: Кривичне пријаве против Цвијановићеве и Додика, смјена Тегелтије

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић рекао је да ће Клуб посланика ове странке у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ позвати и друге клубове да поднесу кривичне пријаве против предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.
Сарајево - Фото: РТРС
СарајевоФото: РТРС

Изетбеговић је позвао Тужилаштво БиХ, на челу са Горданом Тадић, да, како је рекао, санкционишу све оне који руше уставни поредак БиХ.

- Клуб посланика СДА у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ позваће и остале клубове да против Милорада Додика и Жељке Цвијановић поднесу одговарајуће кривичне пријаве - рекао је он.

Изетбеговић тражи смјену предсједник Високог судског и тужилачког савјета БиХ Милана Тегелтије због присуства састанку који је српски члан Предсједништва БиХ организовао у Источном Сарајеву.

- Позивамо чланове ВСТС-а да покрену процедуру смјене Милана Тегелтије, због присуства на парадржавном скупу који је организовао Додик, а чији је циљ рушење уставног поретка БиХ. Тегелтија је изгубио кредибилитет и недопустиво је да је човјек који је под контролом СНСД-а на челу ВСТС-а - рекао је он послије сједнице Предсједништва СДА.