latinica  ћирилица
23/02/2020 |  16:00 ⇒ 16:02 | Аутор: СРНА

Клокић и Цицовић обишли излагаче из Српске

Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић изјавио је да предствљање Српске на Међународном сајму туризма у Београду доприноси развоју туризма и расту пораста ноћења.
Београд - Клокић и Цицовић - Фото: СРНА
Београд - Клокић и ЦицовићФото: СРНА

Клокић је данас са шефом Представништва Републике Српске у Србији Млађеном Цицовићем обишао излагаче из Српске на Међународном сајму туризма и Сајму вина и виноградарства у Београду, те је за њихов наступ рекао да је успјешан и важан за развој туризма Српске.

Он је новинарима у Београду рекао да представљање на манифестацијама попут ове доприноси да расте број ноћења у Српској, а туризам као грана биљежи све боље резултате.

- Мени је задовољство што Представништво Републике Српске овдје у Београду даје подршку Туристичкој организацији Републике Српске /ТОРС/ и туристичким организацијама градова. Задовољство ми је да сам обишао и ТО града Требиња и `Јахорина` из Источног Сарајева, као и винаре који су се представили у најбољем свјетлу - рекао је Клокић.

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић оцијенио је да је Српска ове године направила значајан корак на Сајму, а да су искуства индивидуалног успјешног представљања туристичких организација Требиња и из Источног Сарајева дали смјернице да се убудуће промијени концепт наступа Српске на овој манифестацији.

- План је да посебан акценат дамо на најзначајније туристичке дестинације. Искуство са ТО Требиње и ТО `Јахорина` показало је да треба да промјенимо концепт, да имамо заједнички штанд ТОРС, али да у први план истакнемо најзначајније дестинације у Републици Српској - рекао је Цицовић.

Он је напоменуо да се 10 винарија представило на заједничком штанду и на засебном штанду који смо припремили Дестилерији "Епоха" из Лопара.

- Заокружили смо најбољи наступ винара, виноградара и произвођача алкохолних пића до сада на Међународном сајму вина - рекао је Цицовић.

Директор ТО "Јахорина" из Источног Сарајева Игор Тошић рекао је да је самосталан наступ ове организације на Сајму туризма резултирао изузетном посјећеношћу, те да очекује да ће тренд посјете туриста из Србије, који су и иначе најбројнији гости на Јахорини, наставити да расте.

Директор ТО Требиња Марко Радић нагласио је да, иако је Требиње омиљена дестинација туриста из Србије, овај град мора да константно ради на промоцији.

Он је истакао да им подршку дају институције Републике Српске и Представништво Републике Српске у Србији.