latinica  ћирилица
24/02/2020 |  12:45 ⇒ 25/02/2020 | 11:39 | Аутор: Агенције

Италија: Вирус корона однио и пету жртву (ВИДЕО)

У Италији је преминула још једна жртва вируса корона чиме је број умрлих повећан на пет.

Италијански медији пишу да је ријеч о 88-годишњем мушкарцу.

Објављене су и нове информације о четвртој особи која је у Италији умрла од новог вируса. Из болнице су саопштили да је ријеч о 83-годишњем мушкарцу који је имао озбиљне здравствене проблеме, али није прецизирано о којима је ријеч. Човјек није знао да је заражен, рекли су из болнице.

Јуче послијеподне објављено да је умрла трећа жртва од вируса корона у тој земљи, а ријеч је о старијој жени која је боловала и од рака. Евидентиране су 152 заражене особе, чиме је Италија постала трећа земља у свијету по броју заражених новим вирусом. 

Дијелови сјевера земље због тога су у блокади, а једанаест градова је у својеврсној изолацији. Како јављају медији, у тим  градовима је изоловано више од 50.000 људи. Чувена катедрала Дуомо у Милану је затворена, а најављен је и прекид наставе у школама.

Прекинут је карневал у Венецији, а у том је граду затворено и позориште Ла Фениче и Базилика Светог Марка.

Кина- у једном дану умрло 150 особа од вируса короне 

Кина је саопштила о још 150 смртних случајева у епидемији вируса корона, што је највећи број умрлих у једном дану од децембра прошле године када се вирус појавио, а власти су истовремено објавиле и да је 409 људи новозаражено.

Од тога је броја 149 умрлих и 398 заражених забиљежено у покрајини Хубеи, жаришту епидемије, навеле су власти, чиме је укупан број заражених порастао на 77.152, а укупан број смрти на 2.592. Укупни број смрти од вируса повећан је на 2.619 случајева глобално. Широм свијета је више од 79.000 случајева заразе и 27 смрти изван копнене Кине.