latinica  ћирилица
24/02/2020 |  14:20 ⇒ 17:06 | Аутор: СРНА

Кнежево: Сјећање на 23 погинула борца ВРС

У Храму Рођења Пресвете Богородице у Кнежеву служен је парастос за 23 припадника 22. пјешадијске бригаде Војске Републике Српске који су погинули на влашићком ратишту на данашњи дан 1995. године.
Свијеће - Фото: РТРС
СвијећеФото: РТРС

Предсједник Борачке организације општине Кнежево Ранко Вучић рекао је Срни да су борци јединствени у намјери да сачувају Републику Српску и њене светиње.

- Због тога не смијемо заборавити ни ова 23 погинула борца, који су дио корпуса од 318 погинулих у одбрамбено-отаџбинског рата из општине Кнежево и који су уградили своје животе у стварање Српске - рекао је Вучић.

Он је поручио да српски народ неће дозволити да му ико отме свету српску земљу и вјеру, за које су положени животи.

Вучић сматра да је српско јединство веома важно, посебно када је ријеч о подизању оптужница против припадника Војске Српске, генерала или војника.

Након парастоса служен је помен у Спомен-соби погинулих бораца Војске Републике Српске из Кнежева 1991-1995. године.

Парастосу и помену су, осим породица погинулих бораца, ратних војних инвалида, сабораца и мјештана, присуствовале и представници општинске Борачке организације и локалне власти у Кнежеву.

Парастос и помен је организовала општинска Борачка организација заједно са Српском православном црквом и уз помоћ локалне заједнице Кнежево.