latinica  ћирилица
24/02/2020 |  17:52 ⇒ 17:53 | Аутор: СРНА

Марковић: Петрич је корупмирани, бахати и пропали политичар

Члан Главног одбора СНСД-а Милица Марковић изјавила је Срни да је бившем високом представнику у БиХ и пропалом политичару Волфгангу Петричу, који се обогатио за вријеме мандата у БиХ, данас остало само да за "шаку новчаница" мешетари по свијету и прича против Срба и Републике Српске.
Милица Марковић - Фото: nezavisne novine
Милица МарковићФото: nezavisne novine

- Петрич је познати плаћеник и ловац на новац, који је спреман да у јавност пласира разне глупости за потребе сарајевске чаршије. Остаће упамћен као високи представник којег карактеришу несагледиви размјери нестручности, бахатости и корумпираности - рекла је Марковићева упитана да прокоментарише Петричеву изјаву да има информације да "Брисел спрема санкције српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику".

Марковићева је подсјетила да је крај Петричевог мандата у БиХ обиљежио његов неславни покушај и молбе упућене Милораду Додику да му омогући да неке њему блиске фирме добију посао у Републици Српској.

- Петрич је на крају мандата био код предсједника Додика и молио га да њему блиске компаније добију велике послове у Српској, од којих би Петрич узимао високе проценте. Када је глатко одбијен, незајажљиви и бахати Петрич је нашао начин како да на јефтин начин дође до новца - блатећи Србе и Републику Српску. Од високог представника спао је на ниског и понизног представника који је молио Додика да му омогући даље богаћење на рачун наших грађана, а када овај то није прихватио, Петрич је нашао други извор прихода - нападај Српске и све што је српско - нагласила је она.

Марковићева је рекла да је тај човјек политичка прошлост, те да га нико данас нити шта пита нити његове изјаве узима за озбиљно.

- То је промашени политичар и плаћени, бахати мешетар који се добро обогатио на рачун БиХ па би очигледно желио још. А најлакши начин му је преко сарајевског бошњачког политичког круга који гомилама новца плаћа свакога ко би напао Милорада Додика јер је он 'трн у оку' свима који желе зло и Србима и Републици Српској - закључила је Марковићева.

Ако Петрич већ прича о санкцијама, каже Марковићева, онда би требало и да зна да иза посљедњих одлука не стоји сам Милорад Додик, већ комплетна политичка сцена, институције и јавност у Српској, па можда има информацију и да ће комплетну Републику и њене гађане санкционисати, јер ни данас у миру, као некада у рату, не дају ни педаљ своје земље.